Studentergilde

Studentertiden er en travl tid. Efter en hård eksamensperiode, kunne man forestille sig, at de unge mennesker havde brug for en lur, men næ nej. De skal konstant ud af døren og videre. Men først det traditionelle studentergilde!

Få hjælp på vores Private Dining eksperter.

Studentergilde med chefmade
SĂĄ let er det at bestille mad til studentergilde

1. Send en Anmodning

2. Afvent Restaurantforslag

3. Vælg Restaurant og Menu

4. Nyd Dit Studentergilde

Mere end 100.000 gæster har allerede nydt en unik chefmade oplevelse

C RC R
16:56 23 May 23
Bare en helt fantastisk oplevelse. Maden var perfekt. Kokken var sød og svarede på alle vores spørgsmål. Ville ønske jeg kunne have dem forbi hver uge.
Søren BaySøren Bay
09:18 20 Apr 23
Maden, service og oprydning var kanon. Det er bestemt ikke sidste gang vi benytter chefmade!
Linda DBLinda DB
14:53 07 Nov 22
Super god oplevelse - fantastisk service og dejlig mad. Jeg kunne virkelig nyde min fødselsdag sammen med mine gæster. Som bonus var mit køkken pletfrit, da kokken var smuttet.Kæmpe tak til L'altro og Chefmade for en dejlig middag.
Tobias RudolfTobias Rudolf
13:28 07 Nov 22
Vi havde en fantastisk oplevelse med chefmade, hvor vi fik besøg af Valerio fra Trattoria L'Altro.Super service, god kommunikation, imødekommenhed og top-klasse mad. Der var behov for en last-minute ændring i menuen, som der blev taget af lynhurtigt og uden problemer.Enorm værdi for pengene!Også tak til Jacob fra chefmade, der er kompromisløs, når det kommer til den oplevelse, som kunderne skal have.Det skinner igennem hele vejen.Tusind tak,Vi glæder os igen til en anden gang!
Mads DenckerMads Dencker
09:59 28 Oct 22
Rigtig god oplevelse, med privat middag for 10 personer. 1 uge inden afholdelse af middagen, sprang den oprindelige restaurant fra, grundet personaleafskedigelse. Dette blev dog løst samme formiddag, med 2 valgmuligheder for ny restaurant. Endte med besøg fra Substans og René Mammen. Rigtig lækker Michelin middag, herlig aften og alt i alt en fed oplevelse. Må spare op til endnu en middag 🙂
Peter HoukjærPeter Houkjær
09:34 23 Feb 21
Helt og aldeles i verdensklasse. Italiensk menu med vinmenu i en kvalitet, så jeg nærmest ikke kan huske, om jeg nogensinde har fået så god italiensk mad. Og det siger noget! TAK Chefmade og Ris8, super service og storartede priser:)
Sulten FlodhestSulten Flodhest
17:26 22 Mar 19
Super godt koncept. Har prøvet det et par gange i anledning af diverse firmaarrangementer, og alle gange har der været en super stemning og lækker mad. Det kan helt sikkert anbefales 👍
js_loader

Prøv chefmade i dag og oplev en ny standard for studentergildet

Efter en intens eksamensperiode er det tid til at fejre studentertiden med det traditionelle studentergilde. Chefmade tilbyder en nem og bekvem løsning for at bestille mad til denne særlige begivenhed. Processen er enkel: Fortæl om dit event, afvent forslag fra egnede restauranter, vælg din foretrukne restaurant og menu, og på dagen sørger chefmade-teamet for alt fra servering til oprydning. Studentergildet er en tid for forventninger, fest og mad. Med chefmade kan du slappe af, nyde dagen og lade professionelle tage sig af maden, serveringen og oprydningen.

FĂĄ en privat kok til dit

Studentergilde

Lad os stå i køkkenet, mens I nyder dagen og den lækre studentermad

Vores ypperste målsætning er, at I får lov til at nyde dagen i fulde drag. Det er en unik dag, som fortjener ens fulde opmærksomhed. Derfor laver vi helhedsløsninger, hvor det eneste I behøver at bekymre jer om, er taler, gaver og værtskab. Det betyder, at I kan vende det blinde øje til alt, der hedder køkkentjans. Vores samarbejdspartnere er de dygtigste kokke og restauranter, som landet kan byde på, og I kan derfor slappe helt af, og hælde champagne i glasset. Når maden er spist, talerne er holdt og studentergildet begynder at gå over i studenterfest, tager vi opvasken, rydder op og gør rent i køkkenet, så der ikke er et øje tørt.

FĂĄ en privat kok til dit

Studentergilde

Det er forståeligt, at studentertiden er fyldt med forventninger, og man vil nødigt gå glip af noget. Ved den klassiske studenterkørsel er tiden ved hvert stop ofte begrænset. Medmindre man er den sidste på ruten, er tidsrammen stram. Alligevel er det vigtigt at sikre, at de unge får noget nærende at spise udover blot øl og rosé. Tapas til studenterfesten er en fremragende madmulighed til studenterkørsel. Det er nemt at spise, og man kan nemt holde et glas i den anden hånd. En let og lækker servering er ideel, da der ofte bliver budt på noget forskelligt de fleste steder. Sushi kan også være en skøn mulighed i denne sammenhæng.

Hold studenterfest med en lækker receptionsmenu eller prøv noget helt andet

Det kan selvfølgelig være, at sådan en gang afslappet forkælelse, slet ikke passer til det energiniveau den glade student lægger for dagen. Hvis I tænker på at have et stående arrangement, evt. i haven med et par stole og bænke, kunne en receptionsmenu være helt perfekt. Lad os serverer nogle lækre og sofistikerede kanapeer eller pindemadder til studenterne. Hertil passer bobler fantastisk til. Men man går selvfølgelig heller aldrig galt i byen med en lækker og klassisk 3 retters menu.

FĂĄ et 12-tal i studenterhuen til dit studentergilde

Når det gælder mad til studenterfest, har vi mange forslag. Med et studentergilde er det ofte en blanding af familie og venner, gamle og unge, ro og energi. Her kan en studenterbuffet være den løsning, som virkelig tager kegler. Buffeten er en fleksibel løsning, hvor man kan være sikker på, at der er nok til alle og noget for alle. Buffetten har et lidt blakket ry, hvilket er ærgerligt, for det kan sagtens være smagfuldt, både i udførelsen og for smagsløgene. Derfor ser vi også ofte buffen til studentergilder er opdateret til den populære Social Dining version. Social Dining er en moderne tilgang, hvor maden ikke kun er til for at mætte, men også for at skabe sociale interaktioner og samtaler. Det handler om at dele retter, oplevelser og minder. Med denne tilgang kan gæsterne nyde en række forskellige retter, fra krydrede forretter til lækre hovedretter og søde desserter. Det giver også mulighed for at præsentere en bred vifte af smagsoplevelser, så alle går fra bordet med en følelse af tilfredshed og glæde. Så hvis du ønsker at gøre dit studentergilde mindeværdigt, er en opdateret buffet med Social Dining  tilgangen vejen frem.

Studentergilde er traditionelt – det behøver maden ikke at være

For nogle er farven på huen altafgørende, men der er nogle traditioner der ofte går igen, uanset om studenterhuen er rød eller blå. Til den sidste eksamen samles familien uden for eksamenslokalet, hvor huen sætters på den nyudklækket student. Familien har gerne en rose med, og der bliver også åbnet en flaske Champagne, Rosé eller noget andet lækkert. Hvis den sidste eksamen er tidligt på formiddagen, så kunne I overraske studenten med en lækker brunch ud af huset. En brunch med friskbagte boller, frugt, yoghurt og måske endda pandekager kan være en skøn start på dagen. Derudover findes der også et hav af regler og traditioner til de efterfølgende fester og til studenterkørslen. Disse traditioner kan variere fra skole til skole, men de skaber alle sammen uforglemmelige minder. Studenterugen er en tid fyldt med glæde, latter og festligheder, hvor venskaber styrkes og nye minder skabes. Men dem behøver vi vist ikke komme ind på her.

Top 9 danske traditioner til studentergilder

1. Studenterkørsel: Den nyudklækkede student bliver kørt rundt til klassekammeraternes huse.

2. Pynt af studenterhuer: Pyntning med studenterhuer, bĂĄnd og rosetter.

3. Badning: Spring i havnen eller søen, en tradition der symboliserer overgangen fra studerende til fuldtidsvoksen.

4. Hak i huen: Nogle studerende fĂĄr klippet et hak i huen for hvert 12-tal de fĂĄr til deres afsluttende eksaminer.

5. Sange: At synge “Vi er røde, vi er hvide” og andre traditionelle sange

6. Druk: De nye studenter drikker fadøl og snaps i løbet af studenterkørslen.

7. Fest: Fejre med en stor studenterfest med klassekammerater, familie og venner.

8. Mad: Spise traditionelle danske retter som sild, frikadeller og flæskesteg.

9. Besøg: Studenterne besøger hinandens forældres huse, hvor de bliver budt på mad og drikke

Hvad spiser man til studenterfest?

Det kan variere meget afhængig af personlige præferencer og budget. Typisk vil der være en blanding af danske traditionelle retter og mere festlige madvarer. Dette kan inkludere alt fra en traditionel dansk buffet med frikadeller, flæskesteg og kartoffelsalat til en mere luksuriøs menu med gourmetretter. 

Hvem holder man studentergilde for?

Et studentergilde holdes typisk for den nyudklækkede student. Et studentergilde en fejring af studentens præstationer og markerer afslutningen på deres skolegang. Gæsterne til en studenterfest er ofte en blanding af familie, venner, klassekammerater og lærere.

Hvor lang tid varer et studentergilde?

Et studentergilde kan variere meget i længde afhængig af forskellige faktorer som f.eks. antallet af gæster, stedet for festen og hvilke aktiviteter der er planlagt.

Men generelt set vil et studentergilde ofte vare omkring 4-6 timer, hvis det er en middag eller frokost. Hvis der derimod er tale om en større fest med musik og dans, kan det vare langt ind i de smĂĄ timer. Det er ogsĂĄ almindeligt at have et “ĂĄbent hus” arrangement, hvor gæsterne kan komme og gĂĄ over en hel dag.

Ved studenterkørsel kan det tage flere dage, da studenterne besøger alle klassekammeraternes huse. Denne tradition strækker sig normalt over 1-3 dage. Det er vigtigt at huske, at planlægning er nøglen til en vellykket studenterfest. Sørg for at have en klar tidsplan og lad dine gæster vide, hvad de kan forvente.

SĂĄ skal den sidste eksamen fejres – Lad os hjælpe med mad til studenterfest

Ligesom med konfirmationen er studentergildet et blad, der bliver vendt i livet. Hvem ved, hvad fremtiden bringer? Måske skal verden opleves og der skal rejses med rygsæk? Det kan være, at erhvervslivet kalder eller måske er det tilbage på skolebænken efter sommerferien. Lige meget, hvad fremtiden bringer, så fortjener denne milepæl at blive fejret. Der skal købes studentergave, familien samles og der skal være studentergilde med skøn mad. Det er en tid, hvor minder fra skoletiden deles, anekdoter fortælles og drømme om fremtiden udveksles. Det er en tid, hvor man står på tærsklen til voksenlivet, klar til at tage de næste skridt, uanset hvor de fører hen. Derfor er det vigtigt at stoppe op, fejre øjeblikket og værdsætte de mennesker, der har været en del af rejsen. Studentergildet er ikke kun en fejring af en uddannelsesafslutning, men også en hyldest til ungdom, venskab og de muligheder, der venter forude.

Top 10 udenlandske traditioner til studentergilder

1. I USA holder man “graduation parties”, hvor studenten fejrer sammen med familie og venner

2. I England er det en tradition at bære en kappe og kvadratisk hue ved dimissionen

3. I Spanien er det almindeligt at holde en stor fest, ofte med live musik og dans

4. I Sverige tager studenterne også på studenterkørsel ligesom i Danmark, men her foregår det ofte i åbne lastbiler

5. I Tyskland er det en tradition at holde “Abiturball”, som er en stor gallafest for de studerende

6. I Japan er det en tradition at give gaver til de studerende ved dimissionen

7. I Brasilien er det en tradition at holde en stor fest, hvor den studerende fĂĄr overrakt en medalje

8. I Frankrig er det en tradition at holde en middag for de studerende og deres familier.

9. I Australien er det en tradition at holde en “graduation ceremony”, hvor der overrækkes diplomer

10. I Rusland er det en tradition at holde en “velkomstfest” for de studerende, hvor de fejrer overgangen til voksenlivet

Klar til at skabe smagfulde minder?

Med chefmade er du ikke bare en gæst på din egen fest, du er stjernen. Vi sørger for, at du kan koncentrere dig om det, der betyder mest: at dele god mad og gode stunder med dem, du holder af.